logo

3, Rue Cronstadt - 06000 Nice - Tel: + 33 4 93 82 00 30

francais english polski svenska italiano ruski deutsch

Var god välj datumKarta

Här finns en fin satellitbild med hotellet markerat.

Här finns en vanlig karta:

Отель на картеMarktransportanvisningar

Här beskrivs hur man hittar till hotellet från flygplatsen respektive järnvägsstationen, samt i det fallet att man vill ta sig till hotellet med egen bil. Vid eventuella vägförfrågningar är det enklast att hela tiden fråga efter vägen till Hotel Negresco som är ett mycket välkänt landmärke i staden. Ingången till Hotel Cronstadt är sedan, mycket bokstavligen, tvärs över gatan från Negresco-byggnaden.


Från flygplatsen

Det finns en spårvagn mot centrum som går från båda terminalerna. Gå av vid hållplats "Alsace/Lorraine". Biljetterna kostar 1.50 och det går bra att betala ombord (på spårvagn även med kreditkort). Generellt i regionen gäller att man kan köpa enstaka biljetter ombord med kontanter. Sedan måste man själv stämpla dem i en maskin ombord. Titta och ta efter hur de andra resenärerna gör! På flygplatsen finns det en gratisbuss mellan terminalerna..

Vad gäller bussar så går det en bus nummer 12 från terminal 1. Man kliver lämpligen av vid Gambetta-hållplatsen. Det gäller dock att trycka pâ avstigningsknappen ombord sâ att bussen verkligen stannar.
Den följande hållplatsen, Meyerbeer, Fungerar dock ung. ocksâ bra. Frân båda dessa stopp gäller det sedan att ta sig över promenaden och vidare fram till det västra hörnet av Negresco-byggnaden där rue Cronstadt har sin början. Ingången till Hotel Cronstadt finns sedan cirka femtio meter upp längs gatan, på vänster hand. Där finns en röd ljusskylt. Gatuadressen är 3 rue Cronstadt. Inne i entrévalvet finns det en tryckknapp som öppnar ytterdörren. Gångavståndet frân de tvâ hållplatserna är ungefär 200 meter.

Flygplatsen ligger vid vattnet, ungefär sju kilometer från centrum. Man kan fundera på att promenera därifrån in till staden, särskilt under dagtid och om det inte är för gassigt. Den egentliga strandpromenaden börjar dock först efter halvannan kilometer. Till att börja med fâr man därför hålla till godo med trottoarerna längs trafikleden. Riktmärket är sedan den vita Negresco-byggnaden som skiljer sig från sina mera slätstrukna grannar bl.a genom ett elegant rosa hörntorn under en grön topp.

Besök gärna www.lignesdazur.com för mer detaljer och möjligtvis störningar i driften av dessa linjer.
Från järnvägsstationen

Busslinje 12 är användbar. Här kliver man av vid hållplatsen Dante/Gambetta.Därifrån går man sedan en gata ned mot havet och en mot öster, fram till kyrkan och därifrån rue Cronstadt ned till oss. En promenad frân stationen till hotellet tar annars inte mycket mer än en kvart. Det gäller att dra sig några gator åt väster, alltsâ till höger när man har stationsbyggnaden i ryggen men inte längre mot väster än rue Giulia. Gatan byter sedan på franskt manér namn till rue Cronstadt efter ungefär halva distansen.


Med bil

Allmänt gäller att ta sig ned till promenaden vilket är desto enklare som det är skyltat dit längs alla större infartvägar. Kommer man motorvägen tar man av mot centrum, « Nice Centre ». Efter ett tag följer sedan vidare skylting mot « La Promenade des Anglais ». Väl nere på promenaden finns sedan ett trafikljus i hörnet av Negresco-byggnaden, den med ett hörntorn. Kommer man västerifrån ser man till att börja med Negresco på flera kilometers avstånd. Framme vid Negresco gäller det sedan att inte svänga av förrän alldeles framme vid hörnet av byggnaden. Väl inne på gatan gäller det sedan att inte köra för långt. Ingången till oss finns endast femtiotalet meter upp, på gatans vänstra sida och med Negresco-byggnaden tvärs över gatan. Man kan parkera antingen på gatan eller i P-hus. Det senare än ordentligt mycket dyrare utan annan mera uppenbar fördel än att där ofta(re) finns lediga platser. Gatuparkering är ingalunda svârt men kräver en del beslutsamhet. För det mesta är det bättre att helt vänta in en ledig P-plats frân ett spaningsläge i gatumynningen än att ge sig till att köra runt och leta. Under dagtid är det annars störst omsättning på parkerade bilar vid 13-tiden och strax före 19. Omvänt är det som segast en bit efter kl. 19 då kontorsfolket hunnit köra hem och de lokalt boende hunnit gatuparkera sina bilar för natten. Det kostar att parkera sig på gatan men inte så mycket. Man kan stå parkerad 24 timmar för 4 €. Frâga oss hur! Man mâste betala två gånger per dygn. P-biljetterna köper man i två stycken automater. Biljetten lägger man sedan bakom vindrutan. Ett dygn i P-huset kostar c:a 25 €.

Generellt gäller att det sällan är en bra idé att hyra en bil för dagarna i Nice. De kommunala trafikmedlen är utmärkta. Det går tät tågtrafik längs kustbanan och i övrigt finns det en bra länstrafik.


3, Rue Cronstadt - 06000 Nice - Tel: + 33 4 93 82 00 30